Veelgestelde vragen

FAQ

Algemeen

Chronos Racing is het eerste VR race center in België. Er staan 15 high-end race simulatoren opgesteld waar je indivdueel of in groep op kan komen racen. Kom ze gerust eens uittesten!

Een race simulator is een toestel dat speciaal ontwikkeld is om autosport virtueel te beleven. Er bestaan allerlei varianten van een race simulator, een statisch basis systeem met een stoel, stuur en pedalen tot een high-end dynamisch systeem die ultra precies het race gevoel van de racewagen weergeeft. De simulatoren bij Chronos Racing zijn van het laatste type.

Virtual reality is een computertechniek waarbij de computer een virtuele wereld bouwt, in ons geval een racewagen op circuit. Om in deze virtuele wereld terecht te komen dien je de VR bril op te zetten. Eenmaal opgezet dan ben je de racecoureur in zijn racewagen die klaar staat om weg te scheuren.

Er zijn diverse redenen om voor ons te kiezen. Ten eerste is de competitie een stuk eerlijker. In tegenstelling tot bij het karten, speelt gewicht geen enkele rol! Of je nu 60 kg of 120 kg weegt, iedereen begint gelijk. Daarnaast is simracing veel veiliger dan karting. Bij ons kan u ook aan topsnelheid tegen de muur belanden, maar op de simulator zal u er zonder kleerscheuren vanaf komen. Tot slot is simracing goed voor het milieu. Wij stoten geen uitlaatgassen uit en alle elektriciteit die we verbruiken is groen opgewekt!

Praktische info

Ja zeker, dit vormt geen enkel probleem. De ondergrondse parking aan het Zuid is bereikbaar voor oudere wagens die niet meer toegelaten zijn in de lage-emissie-zone. Een andere optie is om de park & ride parkings te gebruiken net buiten de stadskern, je parkeert hier jouw wagen en komt dan verder met de tram of bus.

Wij vragen je om zeker 20 minuten op voorhand aanwezig te zijn. Natuurlijk ben je ook al een stuk vroeger welkom, zo kan je de sfeer al eens opsnuiven en rustig iets drinken aan onze bar.

De VR headset kan over jouw bril geplaatst worden. Maar er zijn beperkingen! Als jouw bril groter is dan 140mm x 50mm zal dit niet lukken. Als je beschikt over contactlenzen raden wij aan om deze in te doen.

Nee er is geen leeftijdsgrens. Wel is de lichaamslengte een beperkende factor. De vereiste minimum lengte is 1,40 M.

De vier dichtstbijzijnde parkings zijn : Interparking Center, Interparking Kouter, Parking Sint-Michiels en Parking Reep. Deze liggen op wandelafstand van Chronos Racing.

Boeken & Prijzen

Dit kan zeker! Neem gerust contact met ons op.

Dit is mogelijk maar wij raden aan om op voorhand te boeken. Indien je niet op voorhand boekt dan bestaat de kans dat jij of jouw groep niet kunnen deelnemen. Je kan dan wel even wachten in de bar.

Systeem

Neen, dit vormt geen probleem. De bediening van de simulator is heel eenvoudig door middel van een stuur en pedalen.

Tuurlijk simulatie racing is gewoonweg de MAX!

Dit is mogelijk, bij elke simulator is er een scherm voorzien. Je kan dan racen op het scherm.

Indien je dit wenst kan de motion uitgeschakeld worden.

Ready? Set. Go!

Boek nu je seat en beleef een onvergetelijke ervaring bij Chronos Racing.
Laat zien wie de snelste is!

Race van de maand

Oulton Park International

De Chronos Racing E-sports competitie!
Scheur op het circuit van de maand met de wagen van de maand en maak kans op mooie prijzen!

Meer info

Onze racepartners